בר-אל, מוצרי מזון ללא גלוטן
 
בייקפרילי
 
בר אל מוצרים ללא גלוטן
 
אשבל
בר אל בפייסבוק
 
בר אל בטוויטר
 
ערוץ היוטיוב של בר אל
פתיחת תפריט
 

מאמרים מקצועיים

טיפול תזונתי בחולי צליאק

כותבת המאמר: ד"ר ענת גרינשטיין

תפקיד: נטורופתית ND, מנחה סדנאות בנושא אורח חיים בריא ויועצת לחברת "בר-אל"

 

תקציר: צליאק ורגישות לגלוטן נובעים מסיבות שונות כמו החלשות מערכת החיסון, תזונה לא נכונה ועוד.

טיפול תזונתי נכון יכול למנוע את תופעות הלוואי המלוות לסובלים מצליאק או מרגישות לגלוטן.

על מחלת הצליאק

כותבות המאמר: אורלי אלמגור-לוטן ואתי וייסבלאי 

תפקיד: הכנסת, מרכז המחקר והמידע, 4 בינואר 2010

 

תקציר: מחלת הצליאק (כרסת) היא מחלה אוטואימונית בעלת רקע גנטי המתאפיינת בנזק דלקתי לרירית המעי הדק הנגרם מאכילת גלוטן –

חלבון הנמצא בדגנים: חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל ומוצריהם.

הנזק למעי הדק הנגרם מהמחלה פוגע ביכולת של הגוף לעכל את אבות המזון.

הילד אובחן כחולה צליאק, מה עושים?

כותבת המאמר: ריקי לנגברג

תפקיד: תזונאית - נטורפתית

 

תקציר: הילד אובחן כחולה צליאק? מרגישים אבודים? מה עושים ואיך נערכים בבית? והאם זה בעצם נורא כל כך?

מסתבר שלא כל כך! הילדים בדרך כלל מקבלים זאת באחריות ובקלות יותר מההורים.

צליאק - רגישות לגליאדין

כותבת המאמר: נטלי שוינקלשטיין

תפקיד: נטורופתית N.D

 

תקציר: גליאדין הוא מרכיב חלבוני הנמצא בגלוטן הקיים במספר דגנים באופן טבעי. אנשים עם רגישות לגלוטן מפתחים מצב דלקתי ברירית מערכת העיכול כאשר הם אוכלים מזונות המכילים גלוטן, תופעה זו לרוב מתבטאת בהופעת סימפטומים שונים ומגוונים. מאמר זה יפרט את הסימפטומים השונים, אבחון המחלה וסקירה של מזונות מותרים ואסורים לצריכה.

מותר ואסור - תזונה ללא גלוטן

כותבת המאמר: ריקי לנגברג

תפקיד: תזונאית - נטורופתית

 

תקציר: יש להקפיד על תזונה ללא גלוטן במשך כל החיים, ללא פשרות.לכן, בנוסף על ההקפדה על כך שהתזונה תהיה ללא גלוטן,
יש להקפיד גם על כך שהיא תהיה מאוזנת ותספק את כל הדרישות התזונתיות המשתנות במעגל החיים.

ילדים ודיאטה נטולת גלוטן

כותבת המאמר: רינת כהן-קלנג

תפקיד: יועצת לסגנון חיים ללא גלוטן

 

תקציר: כהורים לילד עם צליאק, מטרתנו היא לנסות ככל האפשר להקטין למינימום את השונות של ילדינו.

מספר טיפים יסייעו לכם במשימה זו.

איך לקרוא תוית מוצר?

כותב המאמר: תומר בר מאיר

תפקיד: סמנכ"ל ומנהל איכות בבר-אל

 

תקציר: אחד הדברים הראשונים שצריך לעשות אדם מהישוב ובייחוד זה שאובחן כחולה צליאק או כרגיש לגלוטן (או בעל כל רגישות אחרת כגון סוכר לסוכרתי) הינו ללמוד כיצד לקרוא את תווית המוצר ולהסיק ממנה מסקנה עיקרית אחת: "האם כדאי לרכוש את המוצר הזה או לא?"

למה דווקא לי אסור?

כותבת המאמר: ריקי לנגברג

תפקיד: תזונאית - נטורופתית

 

תקציר: איך נעזור לילדי הצליאק להתמודד עם רגישות למזון מסוים? איך נתמוך בילד חולה צליאק או רגיש ללקטוז?
האם לגיל יש משמעות? איך לגייס את הסביבה להיות תומכת ומכילה?

הכריך האולטימטיבי לילדי הצליאק

כותבת המאמר: ריקי לנגברג

תפקיד: תזונאית - נטורופתית

 

תקציר: במהלך שנת הלימודים ההורים והילדים נכנסים לעימותים העוברים דרך שתי פרוסות הכריך.
ההורים טורחים על כריך מושקע המורכב מאבוקדו ונבטים ואילו הילד מפנטז על כריך עם שוקולד.
אז מהו שביל הזהב לכריך בריא?

הצעה לעדכון חוקתי - סימון גלוטן

כותבות המאמר: אורלי אלמגור-לוטן ואתי וייסבלאי

תפקיד: הכנסת, מרכז המחקר והמידע, 4 בינואר 2010

 

תקציר: "לא ייצר אדם מזון שיש בו או שהוסף לו גלוטן בשיעור כלשהו, לא ייבאו ולא ישווקו אלא אם כן צוינו ברשימת המרכיבים במזון שם הצמח מקור הגלוטן והמילים 'מכיל גלוטן'."

הצליאק הולך וגואה

כותבת המאמר: ריקי לנגברג

תפקיד: תזונאית - נטורופתית

 

תקציר: בישראל יש כ-20 אלף חולי צליאק, מסתבר שזה רק קצה הקרחון. הסברה היא שלפחות אחד מכל 100 סובל מהמחלה בישראל.
האם זה רק המודעות שהולכת וגוברת? ומה הסיבות לעליה המטאורית במס' החולים?

מספרי E של מוצרי מזון - מה זה?

כותב המאמר: תומר בר-מאיר

תפקיד: סמנכ"ל ומנהל איכות ל.ד. בראל בע"מ

 

תקציר: רבים מהצרכנים נתקלים מדי יום בתוויות מוצרים המציינים מספרי E של רכיבי מזון.
מספרים אלו יוצרים לרוב קונוטציות שליליות בעיקר בשל העובדה שהצרכן "הקטן" הקורא את התווית אינו מכיר את משמעות המספרים.

סקירה של תקנות גלוטן בעולם

כותבות המאמר: אורלי אלמגור-לוטן ואתי וייסבלאי

תפקיד: הכנסת, מרכז המחקר והמידע, 4 בינואר 2010

 

תקציר: סקירה משווה ובה המלצות של ארגונים בין-לאומיים בדבר סימון רכיבים אלרגניים ובהם גלוטן במוצרי מזון, והחקיקה בנושא זה במדינות נבחרות: האיחוד האירופי, בריטניה, אוסטרליה וניו-זילנד וארצות-הברית. הסקירה מתמקדת בסימון הזהיר.

אשבל מזון פונקציונאלי בע"מ    |    קיבוץ מענית 3785500     |     טל: 04-6375110 , פקס: 04-6376367     |    דוא"ל: info@eshbal.biz      |     waze

הפעל נגישות

בניית אתרים